Ken je dat? Je hebt een super interessant congres bijgewoond en natuurlijk heb je als een malle aantekeningen zitten maken. Van wat er gezegd werd en van alle bulletpoint die voorbij kwamen in de powerpoint. Na een paar weken kom je je aantekeningen weer eens tegen maar je kunt er weinig meer van bakken.
Die losse woorden zweven als flarden ergens achterin je brein, maar waar sloeg het ook al weer op? De context ontbreekt en dus kun je er geen touw meer aan vast knopen.

 

 

Dit is precies waar de kracht ligt van sketchnoting.

 

 

Door beelden te vormen van wat er gezegd wordt en deze op te krabbelen bij je geschreven aantekeningen blijven de verhalen vele malen beter hangen.
Kinderen rond de 5 jaar tekenen hele verhalen. Veelal kun je er als volwassenen weinig soep van maken, maar als je vraagt waar de tekening over gaat komt er een heel verhaal boven tafel. Het kind gebruikt nu de tekening als leidraad om het verhaal aan jou te vertellen.
Sketchnotes zijn vrij vertaald “getekende notities” ofwel aanTekeningen.
Ze combineren geschreven woorden met tekening. Het woord sketch in sketchnotes verwijst ernaar dat het om schetsen gaat en niet om eindproduct zoals een kunstwerk.

 

 

Doordat je tijdens het luisteren ook nadenkt over wat je hoort, hier een beeld bij vormt en dit als tekeningetje opkrabbelt maak je perfect gebruik van verschillende hersengebieden. Hierdoor is het later veel makkelijker om terug te halen wat je hebt gehoord.

 

 

Perfect voor vergaderingen, congressen en studie!

 

 

WAT GAAN WE DOE:

Tijdens deze workshop beginnen we met een ‘iedereen kan tekenen’ sessie. Daarna gaan we o.a. aan de slag met structureren, patronen zien, onderscheid maken en kleurgebruik.

 

 

VOOR WIE

  • Voor iedereen die wel eens aanTekeningen maakt en deze beter wil onthouden.
  • Voor iedereen die wel eens aanTekeningen maakt en hier meer lol in wil hebben.
  • studenten
  • seminarjunkies

 

 

tekentalent mag maar is niet nodig