kort gezegd: een visual die een verhaal vertelt

Een story visual is een visual die gebruikt kan worden om een missie en visie weer te geven, of een strategie te vertellen. Handig wanneer deze zaken helder gebracht moeten worden aan een andere afdeling binnen het bedrijf, aan stakeholders of aan de klant. In Jip en Janneke taal is dit dus eigenlijk een praatplaat. Je kunt aan de hand van deze plaat makkelijk en helder je verhaal vertellen.

 

Een story visual kan ontwikkeld worden a.d.h.v. een onderzoekend gesprek waarbij we de onderste steen boven proberen te krijgen.

Ook kan een story visual gedeeltelijk live ontwikkeld worden. Tijdens een strategische sessie met het team bijvoorbeeld. Zo kan er tijdens de sessie nagedacht worden wat er op de plaat moet komen te staan en kan deze al discussiërend met het team aangepast en ontwikkeld worden. Zo staan alle neuzen dezelfde kant op en heeft iedereen bijgedragen aan het vormgeven van bijvoorbeeld de missie.

illustratie vs story visual

Waar een illustratie vooral ter ondersteuning dient voor tekst, is bij een story visual juist de tekst ondergeschikt aan de illustratie.

 

story visual vs infographic

Het verschil tussen een story visual en een infographic, zit hem voornamelijk in de hoeveelheid en het belang van feiten en data.

[portfolio_slider category="story-visual"]