heel goed het gesprek voeren

De story visual is goed ontvangen door de raadsleden. Mijn collega kon aan de hand van de visualisatie heel goed het gesprek voeren en de raadsleden konden het ook goed begrijpen.

Patrick Hulshof
Gemeente Apeldoorn

binnen 17 wereldwijde kantoren dezelfde taal spreken

Wij hebben de laatste jaren een aantal malen met Lisette & Team Procescartograaf gewerkt en de resultaten zijn extreem goed geweest. We hebben in een aantal mooie en pakkende visualisaties de volledige Company strategy kunnen samen vatten.
Het strategisch inzicht en artistieke vermogen van Lisette & Team om alle dimensies in een afbeelding weer te geven is ongelooflijk. Het werken met De Procescartograaf is voor ons van zeer grote waarde geweest en het heeft het mogelijk gemaakt om binnen 17 wereldwijde kantoren dezelfde taal te spreken en dezelfde boodschap te communiceren.

Frederik Rengers
CEO WTS Energy / Director The Sniffers

droge kost spelenderwijs over het voetlicht

Het was een feestje om met Lisette samen te mogen werken. Ze maakte voor ons, gemeente Apeldoorn, een ‘getekende’ film over vier jaar college en de behaalde resultaten. Het was te bekijken op YouTube, op de gemeentelijke website en het werd vertoond tijdens een raadsvergadering. Het was superknap hoe ze de, vaak droge, kost spelenderwijs over het voetlicht wist te brengen. Wanneer je het filmpje bekeek werd je trots op je stad. Qua samenwerking domweg prima. Afspraken en deadlines werden nagekomen en koersveranderingen tijdens het project werden soepel opgepakt.

Jaap Peerbolte
Gemeente Apeldoorn

ondersteuning bij de communicatie

Op 26 september tijdens de Dag van de Openbare Ruimte wilden we bezoekers inspireren de openbare ruimte uitdagend te maken zodat deze uitnodigt om in beweging te komen. Dit door op een andere manier te naar ruimte te kijken en samen met bewoners plannen te vormen. Gesprekken op de beurs zijn door de Procescartografen treffend vastgelegd. Knap om te zien hoe de essentie uit gesprekken wordt omgezet in een beeldend verslag. Wat door ons ook na dit congres nog regelmatig ingezet wordt ter ondersteuning bij de communicatie over dit onderwerp. Deze samenwerking smaakte naar meer. Ter ondersteuning bij de uitleg van beweegactiviteiten maakt de Procescartograaf sinds kort voor ons de illustraties. Ook hier wordt enthousiast op gereageerd.

Karin Vrielink
Nijha

blij

Ik ben heel blij dat ik jullie, inspirerend meiden, heb leren kennen!

Jo Kloosters
Jo Kloosters scrum en meer

aan een half woord genoeg, zijn snel en flexibel

De door jullie gemaakte infographics zijn een goede aanvulling op ons rapport, ze ondersteunen ons verhaal en zorgen voor een prettige afwisseling in het rapport. Jullie hadden wederom aan een half woord genoeg, zijn snel en flexibel en voor ons is het heel prettig om samen te werken met een bedrijf waar we op kunnen rekenen!

Karen IJssels
Rekenkamer Oost-Nederland

maakt wat best zware kost is lichtvoetig

Jullie brachten voor ons in beeld wat er allemaal komt kijken bij de opvang van konijnen. De animatie spreekt tot de verbeelding en maakt wat best zware kost is lichtvoetig. Iedere keer weer leuk om naar te kijken, ook op youtube.

Elly von Jessen
Dierenbescherming

eenheid uitstralen

Wij kijken terug op een goede bijeenkomst met een boven verwachting hoge opkomst. Jullie visuals hebben daar zeker aan bijgedragen. Ook omdat we hiermee uitstraalde dat we als gebiedspartijen de bijeenkomst samen hadden voorbereid en eenheid uitstraalde.

Louisa Remesal
Waterschap Rijn en IJssel

positieve reacties

We krijgen ontzettend veel positieve reacties op de bijeenkomst. Zowel over de inhoud als over jullie aanwezigheid! Nogmaals bedankt voor het snelle schakelen.

Gelderse Sport Federatie

zowel inhoud als vorm

De Procescartograaf heeft met een animatie film de DriekantSchool prachtig in beeld gebracht. Zowel inhoud als vorm, worden in enkele minuten zichtbaar en belevingswaardig.  Dit zegt meer dan vele letters.

Henk Smit
Driekant

visuele verslaglegging organisatie-identiteit

Ik heb De Procescartograaf twee keer ingeschakeld voor een Betekeniscafé. Zij verzorgde de visuele verslaglegging van beide bijeenkomsten, die gingen over de organisatie-identiteit van de brandweer. Wat me opviel is dat ze uit de grote hoeveelheid informatie – uitgewisseld door verschillende personen – heel goed de essentie weet te halen. Die legt ze vervolgens herkenbaar en aansprekend vast, meteen ‘raak’ – zelfs voor mensen die niet bij de bijeenkomsten aanwezig konden zijn.

Wiro Kuipers
Zin in de Zaak

sociaal domein

Voor het programma sociaal domein van de gemeenten Lochem en Zutphen prachtige tekeningen gemaakt. Met de hand legde ze (ontbijt)bijeenkomsten feilloos weer in een tekening waar iedereen zich in herkende. Geen schriftelijke saaie verslagen meer die niemand leest. Maar een tekening die in één oogopslag de kern raakt waar het over is gegaan. Later heb ik De Procescartograaf gevraagd bij een seminar van de HAN. Ook daar een mooie herinnering voor de deelnemers aan het seminar door de tekening een dag later digitaal te versturen.

Martin Rommer
Samen Kracht - Gemeente Zutphen

technische en soms complexe onderwerpen

De technische en soms complexe onderwerpen van dit event wist ze op heldere wijze samen te vatten in beeld en tekst. Het resultaat is na afloop van het event naar alle deelnemers opgestuurd. Ook tijdens het event was de aanwezigheid een goede aanvulling; het voegt echt wat toe!

Pieter de Haer
Marketing & Productmanager Previder
Zij werkten samen met
De Procescartograaf:

Ahold Coffee Company
Atlant Zorggroep
Ardent
Autoriteit Persoonsgegevens
Aventus
Belastingdienst
Bibliotheek Gelderland
Blokker
Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
Brandweer Twente
Bruna
Cleantech Regio
Delta
Dierenbescherming
Driekant Ambachtschool
Effectory
Gemeente Apeldoorn
Gemeente Bronckhorst
Gemeente Deventer
Gemeente Enschede
Gemeente Epe
Gemeente Lochem
Gemeente Nieuwegein
Gemeente Oldenzaal
Gemeente Oosterhout
Gemeente Oude IJsselstreek
Gemeente Winterswijk
Gemeente Zutphen
HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen)
Heutink ICT
Het Plein Zutphen
IJsseldal Wonen
Loyens & Loeff
MEE
Ministerie OCW
Nederlands Elftal Hockey dames
NIBC Bank
Nijha
Oranje-Nassau Energie
Ordina
PFZW (Pensioen Fonds Zorg en Welzijn)
Pioneering
Previder
Provincie Gelderland
Rekenkamer Oost-Nederland
Rekenkamercommissie Ede
ReintenInfra
Rijksdienst Cultureel Erfgoed
Rijkswaterstaat
Saxion Hogeschool
SHV Energy
Siza
Universiteit Twente
Van Gansewinkel
Witteveen+Bos
WTS Energy